Din varukorg är tom!

Vad Ian Mitchell återvänder till college betyder för Blackhawks

19/04/2019 0
Efter att ha brutit mot ett Frozen Four-mästerskap med Denver vände sig uppmärksamheten i Chicago till defensemanprofessor Ian Mitchell och huruvida han skulle skriva in en inträdesavdelning med Blackhawks. Det kändes som om det bara var en fråga om tid innan han skulle göra det, men när dagarna passerade såg det ut som att det var spekulation om att det inte skulle vara fallet.
 
På onsdagen gjorde Mitchell det officiellt och tillkännagav sitt beslut att återvända till college för sin junior säsong genom att släppa detta uttalande på Denver: s webbplats:
 
"Under de senaste dagarna sedan vår säsong slutade har jag haft en chans att reflektera över året och säsongen som vårt team hade. Det blev klart för mig under den tiden att jag inte kände mig redo för psykiskt eller fysiskt att lämna Denver. tror att det här är det bästa stället för mig att bli en bättre hockeyspelare och som ett team har vi möjlighet att göra något speciellt nästa år. Jag vill tacka Chicago Blackhawks organisation för att vara så stödjande och respektfull för mitt beslut att stanna kvar i skolan och fortsätta min utveckling. Jag ser fram emot nästa säsong. "
 
Så vad betyder detta för Blackhawks?
 
För en, eliminerar den omedelbart Mitchell från ekvationen för att göra 2019-20 Open Day-roster trots att han kanske är den mest pro-ready av de tre bästa Blackhawks defensemen utsikterna som inte har dykt upp i ett NHL-spel än (Nicolas Beaudin och Adam Boqvist). Det är förmodligen ett klokt drag för sin långsiktiga utveckling.
 
Men med Beaudin och Boqvist också i samma båt så mycket som kanske behöver lite mer tid att utveckla, är det helt möjligt att alla tre inte kommer att vara i NHL nästa säsong. Vilket är bra. Blackhawks har alltid predikat tålamod när det gäller att utveckla framtidsutsikter i sin egen takt.
 
Men det sätter Blackhawks i en position följande säsong där de kunde bryta sig i flera unga försvarare på en gång beroende på var de befinner sig i sina tidslinjer. Kanske det är ett bra problem att ha. Det beror också på antalet tillgängliga rosterfläckar, vilket är en konversation för en annan dag.
 
När han går tillbaka till college, trycker Mitchell, en andra omgång (nr 57 totalt) 2017, tillbaka sin behörighet att skriva med Blackhawks till våren 2020. Och ja det är för tidigt att börja undra om Blackhawks kunde förlora sina undertecknarrättigheter om han återvänder till högskolan för en högsäsong och väljer att gå till fri byrå.
 
Klicka här för att ladda ner den nya MyTeams App av NBC Sports! Få omfattande täckning av dina lag och strömma Blackhawks enkelt på din enhet.