Din varukorg är tom!

Nedräkning till Bruins träningsläger: Sean Kuraly

20/08/2018 0
Bruins Insider Joe Haggerty är profilering spelare som kommer att vara på, eller ha en chans att vara på, 2018-19 Bruins. Idag: Sean Kuraly.
 
Kuraly representerar en Bruins prospekt som blev legit spelare efter det fjärde linjens centrum av P-Bruins och omvandlades till en solid, stark tvåvägs pivot på en B: s energilinje som faktiskt var ganska bra under större delen av säsongen. Det kan finnas en gräns för den offensiva uppsidan till en robust straffare som Kuraly, men det var mer än tillräckligt bra för honom att tjäna ny treårig kontakt med Black and Gold som börjar den kommande säsongen.
 
Vad hände förra året: Den 25-årige Kuraly var B: s fjärde linjecenter från början till slut förra säsongen efter att ha spelat i förra säsongens playoff-serie mot Ottawa Senators, och han gjorde upp för hopp och förväntningar. Kuraly avslutade med sex mål och 14 poäng i 78 matcher för Bruins, och var en stor kropp som var villig att kasta sin kropp runt ibland och döda straffet ganska mycket hela tiden. Kuraly hade också sina ögonblick under playoffs med ett par mål och fyra poäng i 12 matcher, men hela B: s fjärde linje blev ganska dåligt utspelad av Tampa Bay i andra omgången av postseasonen. Så det finns definitivt några saker för Kuraly att bygga / förbättra sig från förra säsongen, och nu har han tid att göra det med B: s.
 
Frågor som ska besvaras Denna säsong: Den största Q för Kuraly är hur hög uppåtsidan är för den 25-åriga tidigare Miami University-standouten. Kuraly visade förra säsongen att han kunde vara ett ganska solidt fjärde linjers centrum som kan slå kroppen lite, ge tillfällig förolämpning, döda straff och vinna några stora face-offs samtidigt som man får storlek och styrka ner i mitten. Nu kommer Kuraly vara i mixen för den lediga tredje linjens mittposition, och han kan vinna det direkt om han kan visa lite mer förolämpning och fysisk aggression när han mognar i en NHL-karriär. Är förra säsongen taket för Kuraly, eller kan han utnyttja det slagspel vi har sett av honom i slutspelet för att göra honom till ett ännu mer inslag NHL-centrum. Det bra med Kuraly är att han är smart, han är en bra lagkamrat och han spelar hårt hela tiden, så Bruins kommer inte att oroa sig för något av dessa saker som något annat än automatiskt med det unga centret.
 
I deras ord: "Jag tror inte att du kan berätta för mig om det och försöka berätta för mig hur det ska bli eller hur man ska förbereda sig för det. Det är något du verkligen måste gå igenom, och det är länge, och det är ett maraton, och det är nätter där du inte känner 100 procent, och kanske måste du göra lite mer den natten. Så det finns nätter som det är svårt och jag tror att det är något som jag förhoppningsvis kan bli bättre på nästa säsong, har att göra med en del av motgången och inser att det här är en lång årstid och det kommer att bli några upp och ner och försök bara hålla sig jämn. "-Sean Kuraly, om vad han lärde sig från sin rookie-säsong och hur han kan tillämpa den till den kommande säsongen och bortom.
 
Övergripande Outlook: Bruins gillade verkligen vad de såg ut ur Kuraly förra säsongen som en rookie, eller de skulle inte ha skrivit honom till ett treårigt kontrakt. Det är rimligt att förvänta sig att den kraftiga pivoten kommer att förbättra sig från de sex målen och 14 poäng som publicerats i hans nybörjare NHL-säsong, och nu är det upp till Kuraly att se hur bra han kan vara. Kan han vara ett stadigt tredje linje på NHL-nivå där han lagar med David Backes för att bilda en fysisk, slipande tredje linje som kan punda andra lag? Kan han skaffa tillräckligt med förseelser för att vara ett legit tredje linjens centrum, eller är brottet den typ av sak som sannolikt kommer att förflytta honom till fjärde linjens plikt. Som nämnts ovan kommer immateriella tillgångar aldrig att ifrågasättas med Kuraly och det är ett mycket bra ställe att börja. Nu handlar det bara om att låta Kuraly utvecklas på NHL-nivå och se vad han äntligen blir till efter att han har fått rätt saker för B: s energilinje åtminstone.