Din varukorg är tom!

Nathan Beaulieu ökar Sabers balanserade attack

06/08/2017 0
Buffalo Sabers och nyligen namngiven generaldirektör Jason Botterill har arbetat hårt för att undvika skiljeförfarande med sina få återstående begränsade fria agenter. Laget lyckades med att omdirigera goaltender Robin Lehner och Johan Larsson, liksom nyligen förvärvade försvarare Nathan Beaulieu.
 
Beaulieu kom till Sabers från Montreal i ett drag av Canadiens för att undvika att förlora den unga blueliner i expansionsutkastet. Om Beaulieu hade gått till Vegas hade det inte blivit någon ersättning; Genom att flytta honom, var GM Marc Bergevin i stånd att erhålla en tredje runda val från Saber.
 
Beaulieu var en viktig pickup för Buffalo, och det är klart att Botterill är övertygad om att Beaulieu kommer att spela en nyckelroll. Priset var verkligen rätt. Sällan kommer ett lag hitta en 22-årig försvarare med 60 karriärpoäng som vill skriva under mindre än 2,5 miljoner dollar. Beaulieu kommer sannolikt att spela i Buffalo's top four och se lite tid på power play, som gör det mesta av hans relativt låga lön.
 
Beaulieu hade fyra mål och 24 assisterade förra säsongen. Hans produktion splittrades ganska jämnt mellan kraftspelet och jämn styrka, med 16 poäng på fem till fem. På 19 minuter, 29 sekunder ett spel, verkar Beaulieu istid vara lite låg, men gräver djupare, den unga Ontario-indianen lyckades 1,17 poäng per 60. Av Buffels defensiva enhet, gick Rasmus Ristolainen bättre i förra säsongen, med 1,29 poäng per 60.
 
Beaulieu är en kreativ offensiv försvarare. Han har playmaking förmåga, arbeta 10 hjälper till med Montreal Power Play förra säsongen. Denna typ av vapen i bakre änden har saknats i Buffalo's arsenal under en längre tid. Fram till förvärvet av Beaulieu ansvarade Ristolainen ansvaret för att vara lagets främsta puck-moving defenseman. Att ha en andra försvarare som kan driva pucken ut ur zonen, kommer att hjälpa sabren att flytta sig ut ur botten-tredjedelen av ligastillingen för första gången under fem säsonger.
 
Även Beaulieu spelar i defensiv zon leder till poäng. Enligt hockeyreferens fick Montreal 3,9 poäng från Beaulieus defensiva skicklighet - igen, bara Ristolainen bokade ett högre antal (4.5). Sammantaget drabbades Canadiens av en andel på 5,6 procent. Ingen av Buffels nuvarande försvarare har kommit nära det numret, rädda Ristolainen.
 
Botterill har fokuserat mest av hans uppmärksamhet på Buffalo's back end i offseasonen, och med rätta det. Sabren var skrämmande i sin egen zon, kämpar för att flytta pucken bortom den blå linjen de flesta nätter. Det står mycket om Beaulieu att rookie GM tycker att den unga försvararen kan vara en sådan skillnadsmaker under de närmaste två säsongerna.
 
För att försvara försvaret har Botterill också givit de speciella lagen ett steg. Buffelens redan kraftfulla kraftspel har fått ett annat verktyg för att finjustera sin mest löpande maskin, och Beaulieu är också mycket bra på straffetoden. I sin karriär har endast åtta mål scorerats mot Montreal med Beaulieu på isen för straffdöd.
 
Det är osannolikt att Beaulieu kommer att ligga i Sabers primära parning, men han kommer att se mycket tid avrunda de fyra bästa i jämn styrka. Med Marco Scandella uppenbarligen knäppt att leka med Ristolainen, kan Beaulieu se tid med nykomling Viktor Antipin. De två verkar ha kompletterande roller, med Antipin som en solid puck-moving tvåvägs defenseman.
 
Beaulieu var en stjäl på 2,4 miljoner dollar, och sabarna kommer utan tvekan att dra nytta av den unga försvararens offensiva skenhet. Det som såg ut som en annan ombyggnadsäsong för några månader sedan har förvandlats till ett med något mer hopp - Buffalo kanske inte längtar efter playoff-jakten men kan springa in i mitten av ligan i läget. Vid denna tidpunkt kommer fansen att ta allt som kommer nära att sluta torka som länge haunted Eries strand. Beaulieu kommer att ha en hand i den härligheten när dagen kommer.