Din varukorg är tom!

2003 Sopa av Detroit Red Wings

03/01/2019 0
2003 är mer känt som året då Anaheim Ducks nästan vann Stanley Cup. Vägen till Stanely Cup Finals ledde dem dock genom Hockeytown för att möta sina största rivaler.
 
Den hårda rivaliteten mellan Anaheim Ducks och Detroit Red Wings började långt före 2003-matcherna i Stanley Cup. Faktum är att starten på rivaliteten började på den dag då de mäktiga ankorna Anaheim tog isen för första gången.
 
Vi vet alla historien. Detroit är upp 7-1 nära slutet av den tredje perioden. Därefter tog Red Wings defenseman, Steve Chiasson, en straff i den tredje perioden och skickade de Mighty Ducks på ett maktspel. Detroits Dallas Drake vinner dragningen, rensar pucken ner i isen.
 
Alexei Kasatonov skridar ner isen, tar i besittning av pucken och skickar den till Anatoli Semenov. Semenov skickade pucken lågt ned till Troy Loney i en vacker bildskärm. Kaptenen rakade pucken in i nätets målvakt Peter Ing, genom femhålet.
 
Ett Anaheim-mål dränkte ut det dövlande ljudet av vad som skulle vara ett 7-2 nederlag i händerna på Detroit Red Wings. Således föddes en vacker rivalitet fram till den dag som Detroit Red Wings flyttades till Atlanten.
 
Tävlingen mellan de två lagen värmdes ännu mer, kom tid för slutspelet. Mellan 1996 och 2002 hade Mighty Ducks bara kvalificerat sig för slutspelet två gånger. Båda gångerna ledde vägen direkt till Detroit.